måndag 16 augusti 2010

Selet Masters och Haren!

Så har då årets Selet Masters gått av stapeln. Under stor munterhet har vi spelat Garden Golf med våra norska vänner och tillika husvärdar, för sista gången i sommar. Två dagars spel och grillmat i bivakken. Lördagen bjöd på en mycket varm dag, kanske till och med den varmaste..vilket föranledde oss att vara noga med vätskeintaget.







Årets segrare av Selet Masters!

Söndagen tillbringade vi i Umeå på lassa. Förutom besök så ville jag föreviga den fina brons statyn som finns i väntrummet på onkologen. Eftersom det var låsta dörrar till harpalten så beslöt vi oss för att försöka fota den utifrån genom fönstret. Färden gick genom byggbråte men fram kom vi. Resultatet att fota genom ett fönster blev mindre lyckat, men glädjande nog så har Bronsharen en kompis på utsidan. En exakt likadan Harpalt men Blå... Där sitter dom och glor på varandra.... Ett mycket tilltalande konstverk. Måste försöka ta reda på vem som är upphovsman/kvinna....



Strapatsernas väg....



Harpaltarna...

©

9 kommentarer:

  1. Garden Golf - det låter kul. Är der något norsk påfund, jag har inte hört talas om det.
    Fina konstverk och fiffigt med en inne och en ute.
    Ibland undrar jag vad konstnären tänker när han gör sitt konstverk. Ska det vara symboliskt eller är det bara två fina harpaltar - ja, vem vet.
    Ha entrevlig vecka.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  2. Viola, garden Golf är ett svenskt/norrländskt(?) påhitt. Ett jättekul spel. Man placerar en pingisboll på ett avkapat elrör (som man sticker ner i backen) sedan gäller det att träffa röret med sin golfboll så att pingisbollen trillar av. Vi har 14 rör utplacerade runt hela tomten. Det tar nästan en timme att spela sig runt.
    Hararna är verkligen jättefina, men vem vet vad konstnären tänkt när de skapades....
    Ha en perfekt vecka du också....

    SvaraRadera
  3. Fina harar men den blåblodiga var lite för blåtycker jag.

    SvaraRadera
  4. Alla spel, såväl utomhus som inomhus älskar jag. Nästan alla. Det där spelet var ju utomordentligt fiffigt. Måste prövas. Just nu ska vi introducera Piratspelet, en kubbvariant.
    Hararna var underbara och jag tyckte färgen var great. Älskar den blå färgen, förresten alla grundfärger, när jag tänker efter.

    SvaraRadera
  5. ÅsaÖ, ja dom är jättefina, båda två tycker jag!

    SvaraRadera
  6. Ingabritt, kan du inte berätta mera om Piratspelet???
    Blått är flott!

    SvaraRadera
  7. I dag är jag specialist på att skriva kommentarer som jag sen inte skickar iväg1

    Som skrivet var; Barnvagnen som står i vårt förråd ska jag nog lägga rabarber på, nej inte rabarber utan andra trevliga saker. Jag tänker inte lämna igen den i alla fall, om ingen absolut propsar på det.

    Sen måste du berätta vad ni använder tvättmaskinstrumman till. Salladsslunga?

    Den blå haren tror jag ska föreställa en skuggbild avden andra. Skuggor kan ju synas blåa ibland.
    Eller också är han blå av avundsjuka över den andra som fått in en fot, eller alla fyra, innanför sjukhusets väggar. Det är inte alla förunnat även om dom är i stort behov av det.

    SvaraRadera
  8. Cici, nu är jag hemma igen, med de små bäbisarna, som dock inte ska få åka barnvagn...
    Tvättrumman är en alldeles utmärkt grill!
    meningen med hararnas färg och placering får jag nog klura mera på....

    SvaraRadera
  9. vad härligt att se att våran gammla barnvagn lever ännu,den bild väker många minnen. och tänk vad många fungtioner den har haft under årens lopp.

    Åsa

    SvaraRadera