måndag 26 april 2010

Läget vid Älven...



Nu är min längtan så stor till Stugan så jag kan inte hålla mig därifrån. Det blev till att packa ihop kroppen i Polon och ratta milen.
Vi möttes av en hög plogkant som vanligt, men skaren höll mer än den brast, så vi tog oss fram.

Maken gick ner till älven och jag kollade in huset. Båda tänkte sina egna tankar.
Jag är bergis på att maken tänkte på det kommande fisket. Undrade när, när han skulle få lägga ut första flugan för säsongen.
Jag spankulerade i stugan och tänkte på alla grejer som åter ska flytta på sommarviste. Längtade till mina morgonstunder på altanen, nybryggt kaffe och naturens alla ljud i öronen.

Men...men vi är inte där riktigt än. Än ligger det tyvärr alltför mycket snö för att det ska vara riktigt angenämt, men solen lyste riktigt skönt när vi satt på altanen med vår längtan. Det måste töa ordentligt om vi ska kunna fira Valborgs i Stugan....men hoppas kan man ju....å längta!



©

19 kommentarer:

  1. Och jag som flytt från det där att flytta saker mellan två boenden. Och hamnat för gott i stugan.

    SvaraRadera
  2. Jag nog är man knasig, som gör sig allt besvär!
    Men än så länge tycker jag att det är värt det. jag mår såååå bra vid älven och i den fina gammelskogen som finns där....än så länge!

    SvaraRadera
  3. I dag har vi flyttat hem vår "sommarstuga". Vi har bott årt runt med var "tattartermos" på Västerås camping men nu står han på tomten i Bålsta.

    SvaraRadera
  4. Ja, inte ser det vårlikt ut vid din stuga.Längre dagar och varmare nätter så smälter nog snön rätt fort. Till valberg - ja, det är frågan.
    Vilken tjusig bild från älven.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  5. Welcome home Åsa!
    Ja tattartermos har man ju haft, men nu vill jag inte bo en hel sommar i en husvagn.

    SvaraRadera
  6. Viola, Näää det lutar nog inte till stugvistelse till Valborgs, dessutom så ska det visst inte bli så fint väder....och så har vi fått hem hela nästa års vinter ved på gården....

    SvaraRadera
  7. Halva jag är fylld med riktigt norrländskt blod ;) och det gör mig otroligt lycklig :D! Men vintern er är låång.
    Just den här tiden på året blir jag otålig och gläder mig åt björkarnas musöron och ramslök att hacka på maten ;). Hoppas du hittar vårtecken idag! :D

    SvaraRadera
  8. Regnnatt, jag visste väl att det är gott virke i dej!
    Här är det en bra bit kvar till vi får musöron i björkarna, men visst har vi vårtecken....
    Bland annat så har vi fulla gården med nästa års vinterved....okapad!!!

    SvaraRadera
  9. Det ser underbart ut....på sikt. Det går ju så fort med snäsmältningen bara det blir värme. Kan tänka mig att det är sköna stunder som väntar för er båda. Vi har haft sommarviste under 10 års tid med flyttande och konkande och till slut blev det dubbelutrusning. När vi flyttade hit ville jag ha något som var kombinerat boende. Och nu. Ja, nu tittar vi på husvagn och husbil men kommer inte till skott. Människan är ett lustigt djur, eller hur?

    SvaraRadera
  10. Brrr,.skrämmande syn, jag får kalla kårar:) Här är det ca 17+ just nu, löven spricker ut i körsbärsträdet, brevbäraren hade t-shirt och shorts idag,.med andra ord,.det är vår. Tror du att ni får snöfritt vid midsommarafton? Ha det.

    SvaraRadera
  11. här hos mej i göteborg har vi redan stora musöron på björkarna och kastenjerna har redan slagit ut sina gröna paraplyer - vitsipporna lyser vita i backarna sen en dryg vecka tillbaka... (studiegångens prydnadsbuskar är redan helt gröna med fullt utslagna blad - ja jag bor alltså i ett studenbostadsområde som heter sgs rosendal - studiegången...)

    SvaraRadera
  12. Ingabritt, det var mera klagan än verklighet, det är bara sänglinne, specerier, kläder, ved(i början, till vedhuggningen tagit fart även där!) vatten (till vattenledningen kopplats på) och mat.
    Inte så mycket men om man ska kånka från vägen är det oöverstigligt för två brutna kroppar.
    Klart ni ska ha husbil....

    SvaraRadera
  13. Brandon, detta är våran vår! Vi har inte lika bråttom som ni.
    Klart det är snöfritt till midsommar och före det till och med.
    Jag bor ju inte i Sibirien!!!!
    Jag har T-shirt varje dag....
    Må Bra!

    SvaraRadera
  14. Marianne, jag förstår att det är vackert hos dej nu.
    Men vi hör Storspoven varje dag så vi är på G....

    SvaraRadera
  15. tack inger att du numera kallar mej för marianne - jag föredrar detta framför att kallas MJ - men jag har förstått att det finns ytterligare en marianne som har kontakt med dej här på bloggen - så i sådana fall måste man ju ta till något som särskiljer - men tack iaf inger - du ursäktar mej väl att jag konsekvent använder mej av små bokstäver - hoppas du har överseende med det!

    SvaraRadera
  16. Marianne, jag tar till initialer när jag känner mig extra lat, det beror bara på det!
    Finns det fler Marianne????
    Visst har jag överseende, men varför gör du det? Är det av samma anledning som ovan nämnda lathet??

    SvaraRadera
  17. ja inger - alltså som svar på din fråga om det finns fler marianne? - men bara en sån som jag - i mitt prästbetyg står marian - alltså ej marianne - på det sättet är jag nog ganska unik - min mamma sa åt mej att det blev fel i prästbetyget - jag ska heta och heter marianne -inte marian - snälla inger - jag läser varje dag alla kommentarer på din blogg - och jag vet att det kommit till en annan som heter marianne hos dej på din blogg - men jag var före henne vad jag kan förstå - men för att särskilja mej från den andra marianne som du har kontakt med kan du väl skriva marianne med litet 'm' - det har med snabbhet att göra inger - det går snabbast att endast skriva med små bokstäver - snabbhet betyder mycket för mej - jag var en mycket snabb stenograf - hade stort a i betyg i stenografi vid min sekreterarutbildning i upsala - vt 1963 - det är något jag kan skryta med - om jag nu inte har något annat att skryta med - så åtminstone d e t - så som jag ser på det - hav överseende med mitt sätt inger - ja du har redan sagt att du har överseende - och jag måste säga att jag aldrig tidigare i mitt liv mött - träffat - på en människa med den humorn som du besitter inger - ta det som en 'komplimang'!

    SvaraRadera
  18. från det ena till det andra inger - du vet väl att det heter 'älllva' det kvittar hur liten ån än är - som t ex den 'å' som rinner genom lidköping - den heter ändå 'älllva'! utbölingar kallar alltså 'älllva' för 'å' - det är ett tecken på att 'utbölingen' ifråga verkligen är en 'utböling' och inget annat - att inte förstå storheten av en älv när det faktiskt är en älv - 'ällva' är alltså något stort för mej - jag vet inte hur många ggr jag cyklat - och gått - över - via olika broar - fanns tre stycken - denna 'å' - dessutom har jag åkt skridsko på denna 'å' - du inger vet var ån i fråga jag syftar på ligger - du har t o m vad jag kan förstå både gått och kanske cyklat över 'älllva' eftersom du jobbade på rörstrand och bodde på skaragatan - gamlestan - rörstrand på andra sidan bron - om nu någon utböling - någon som kanske aldrig ens varit i stan ifråga - lidköping - undrar hur man rätt uttalar ordet 'älllva' - så ska det vara med tjockast möjliga 'lll'! - ps: jag inser nu vid genomläsandet av mitt skriveri att jag gjort en alldeles för stor 'utvikning från ämnet' - som var 'Läget vid Älven' - den Älv som är Din Inger och som ligger så långt norrut så jag knappt ens i fantasien kan föreställa mej det...

    SvaraRadera
  19. Inger - det kanske var på cici's blogg som hon den andra marianne - med stort M kommunicerade med blogginnehavaren - en yngre variant av en människa vid namn Marianne - som dessutom tycks ha just 'Marianne' -utan efternamn - som sitt bloggnamn - jag brukar även dagligen läsa cici's blogg och kommentarerna därpå...

    SvaraRadera