söndag 17 januari 2010

Svåra ord


Just nu behagar orden trilskas med mig. Jag vet att dom finns men kan inte placera dom på rätt ställe. Ingen ny företeelse men likväl frustrerande. Under tiden som ordet har makten så passar jag på att göra undan diverse sysslor som "ligger efter", och att läsa andras ord. Har just läst klart Hypnotisören av Lars Kepler. Vem det nu är?? I alla fall så är det en mycket spännande psykologisk deckare. Eftersom det är barn och psykiskt sjuka människor med i berättelsen så kan man inte låta bli att bli berörd. Läs den! Nu har jag börjat på Sommarsquash tokolosh av Rachel Zadok som Ninna tipsat om. Verkar bli en spännande upplevelse att ta till sig.... När jag inte läser så försöker jag vara kreativ vid symaskinen. Det är ingen bra arbetsställning för mig så kroppen kräver ideligen pauser. Man kan säga att arbetet fortskrider sakta!!! En fördel med att skapa något med sina händer är att hjärnan stimuleras på samma gång.
Kanske kan jag sy ihop mitt manus vid symaskinen....

11 kommentarer:

  1. Processen "skapa" måste få ta sin tid - inget konstigt alls! Så, tråckla på och njut av att processen fortlöper ändå :)

    SvaraRadera
  2. Det kanske är som att lägga pussel? Man måste gå ifrån och göra något annat, och plötsligt kan man gå tillbaka och hitta den rätta biten, utan att behöva leta, den bara finns där.

    SvaraRadera
  3. Att skriva är faktiskt lite som att lägga ett pussel - men först krävs det en massa pusselbitar, och det kan vara det svåraste att få till.
    Har man bara ett händelseförlopp så är det andra "bara" jobb. Roligt, ska gudarna veta, men ett svettdrivande ansträngande jobb.

    Åtminstone för min del så är själva påhittandet den svåraste biten. Att inte gå för fort fram. Inte hoppa över sådant som kan vara bra. Tänka: Vad händer sen? Hur reagerar han/hon på detta? Vad gör de? Vad tänker de? När hur vad och varför. Osv

    Att därefter bearbeta och redigera och greja med det språkliga! A piece of cake.

    SvaraRadera
  4. Ville egentligen bara säga att de svåra orden, författarorden, har trilskats alldeles för länge med mig.

    SvaraRadera
  5. Enig med Red! Att vänta barn tar tid :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Tack för era kloka råd och ord!!!!
    Jag knegar på...
    Var sak har sin tid!

    SvaraRadera
  7. Själv har jag grottat in mig i skrivandet så jag inte ens hinner med att titta in på bloggarna och säga hej.
    Det blir bättre om ett par veckor.
    Hoppas jag.

    SvaraRadera
  8. Jag har faktiskt börjat skriva på en novell! Den är så spännande. Jag undrar just hur den ska sluta!

    SvaraRadera
  9. MVG /Ninna, jag ser fram emot att läsa era alster.

    SvaraRadera